Välj en sida

5th Gin Fire produceras av destilleriet Modesto Solero i Barcelona. Det har funnits sedan 1875, men Fire är en modern variant som introducerades 2011. Den ingår i serien Earth, Water, Air och Fire. Fire ska vara smaksatt med bär: blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär och röda vinbär.

Tuttifrutti är det jag direkt associerade till. Efter att den första chocken lagt sig, framträder jordgubbar, hallon och röda vinbär i doften. I smaken finns enbär, blåbär och röda vinbär.

Man kan fundera över vad som definierar en gin. Är vissa kryddor obligatoriska? (Ja, enbär!) Eller är det tillverkningsmetoden? När blir en gin inte längre en gin? Jag anser att det är när man inte längre kan använda spriten för att blanda de klassiska gindrinkarna som GT, Dry Martini, Gimlet, Gin Fizz, Negroni.

Jag gillar verkligen experiment, men om man blandar allt som är gott i en enda röra, blir resultatet jolmigt. 5th Gin Fire är för mycket och för långt ifrån att funka som en gin. Det smakade knasigt med Vermouth. Den funkade inte med lime eller med tonic. Det är en sprit för att blanda i söta paraplydrinkar vid poolen.

Betyg: U