Välj en sida

Admiral Collingwood Navy Strength

Den håller 57 %. Det finns många myter om Navy Stength, exempelvis att spriten måste ha hög alkoholstyrka så att krutet fortfarande skulle kunna gå att tända om man råkade spilla ut spriten över det. Hur det egentligen ligger till går att läsa här: Gingrogg.nu reder ut begreppen.

Admiral Collingwood Navy Strength är en hantverksgin gjord på lokala råvaror från naturreservatet Surrey Hills och vatten från den den berömda tjärnen Silent Pool i Surrey i England. Det är lite läskigt när man läser att det ingår lavendel och kamomill i kryddningen. Men det känns som tur var inte. Framförallt lavendel har en förmåga att ta över, ungefär som viol eller rosenvatten. Den har en stor och robust – i positiv bemärkelse – smak, men känns trots sin alkoholstyrka inte spritig. Det finns rikligt med enbär, toner av angelika och citrus, och inslag av kardemumma och muskot.

Den passar väldigt bra till en GT eller en dry martini, men också att sippa på i ett glas med en isbit i.

Märket är namngivet efter Cuthbert Collingwood, 1:e baron Collingwood av Caldburne och Heathpool, som var kompis med Admiral Lord Nelson och tog över när han blev skjuten vid slaget vid Trafalgar 1805. Silentpools Master Distiller svärmor ska vara släkt med Collingwood.

500 spänn för en halvliter. Med tanke på att den håller 57% är det prisvärt.

Betyg: MVG