Välj en sida

Fick ett pressmeddelande i veckan om tävlingen Sveriges bästa Gin & Tonic och här är lite av vad som stod i det.

 

 

 

Mängder av sökande har satsat stort för att få en finalplats i Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018.
Här är årets grymma GT-genier, som tog sig vidare för att göra upp i finalen på takparken SUS, Stockholm Under Stjärnorna, den 1 september. Tre professionella bartenders och tre entusiastiska hemmamixare kommer att tävla i respektive kategori.

 

Professionella bartenders

Mikael ”Micke” Nilsson, 29 år från Pajala Bartender på Hotels in Pajala
”Pajala State of Mind” är en frozen GT med ett fluffigt moln av skum på toppen, hallonpapper och shiitakepulver.

Mihail Mihaylov, 28 år från Stockholm Bartender på Miss Clara Hotel
”Electric G&T” är en torr, sur och bitter botanisk drink, med en härligt elektriskt stickande känsla från sichuan button-blomman.

Daniel Ersson, 25 år från Stockholm Bartender på At Six
”G:T(ea)” är en drink som kännetecknas av en milt rökig smak av bränd rosépeppar och fräsch citrus från apelsinskal.

Hemmamixare

Linda Thomasson, 38 år från Sölvesborg Kundtjänst och vågadministratör
”Skogens Drottning” är en kryddig och mustig GT, som har tagit sin inspiration från den svenska naturen, med lingon som twist.

Christoffer Ek, 32 år från Växjö Utbildningsledare
”Afternoon GTea”, med sting från ingefärsmarmelad och gin smaksatt med Earl Grey-te, skapar en söt och bitter drink där nya aromer samspelar med klassiska GT-smaker.

Frida Jacobsen, 29 år från Solna Beertender
”Malvaceae” har en välbalanserad smak av hibiskuns blomster, söt sirap och torr gin. Apelsinzesten och kanelen gör att drinken känns helt rätt för den kommande hösten.

 

Juryn består av den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren, den skickliga sommelieren Anna Spendrup samt Peter Christensen, chefredaktör för Nöjesguidens dryckesmagasin Bästa Drycker. En vinnare i respektive kategori koras. Guldmedaljörerna vinner, förutom den prestigefyllda titeln, även varsin resa för två till gin-staden Barcelona.
Finalen äger rum den 1 september kl. 14–17 på SUS, Stockholm Under Stjärnorna, på Brunkebergstorg i Stockholm. SUS är en 1 200 kvadratmeter stor takpark med fantastisk utsikt över hela staden. Tävlingskonferencier är Pontus Gustavsson, mannen bakom en av Sveriges största musikpoddar, Gatuslang, med fokus på svensk hiphop.

Finalen är öppen för alla att komma och titta på. Samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren. Publiken får gissa vilken bartender-GT som vinner. Rätt svar och bäst motivering vinner en resa till London och en karta över stans bästa gin-destillerier som är öppna för besök. För mer information om tävlingen och tävlingsregler – besök drinkgeneratorn.se/sbgt.