Välj en sida

Cardinal Dry Gin

Distilleriet Southern Artisan Spirits som ligger i Blue Ridge Mountains, North Carolina, den östligaste bergskedjan i Appalacherna, har tillverkat gin sedan 2012. Det finns tyvärr ingen information om företaget, då hemsidan är utgången – ”This domain name expired on 2018-09-29 15:10:34” – och man hamnar på en indisk namnnappningsida. Det känns inte så stabilt. Men företaget finns på Facebook och ginen är utmärkt.

Cardinal Dry Gin är smaksatt med de sedvanliga ginkryddorna enbär, kvanne (angelica), apelsin, violrot (orrisrot), men också med mynta, aprikoskärnor och Paradiskorn (Aframomum melegueta).

Doften är kryddig, och det finns mycket enbär, koriander, kardemumma och apelsin i både doft och smak. I den inte helt otrevliga lätt oljiga eftersmaken, kan man ana fänkål och mynta. Och kanske också bittermandelsmaken från aprikoskärnorna. Det finns även något obestämbart pepprigt, som jag antar kan vara paradiskorn. De ska enligt Wikipedia ha en smak av ” hasselnöt, kardemumma och kryddnejlika”.

Myntan och fänkålen funkar inte så bra till Vermouthen i en Dry Martini eller i en Negroni, men Cardinal Dry Gin går utmärkt i en GT. Eller att dricka ren.

399 kr
70 cl
42 %

Betyg: VG