Välj en sida

Dry January – Alkoholfri bilförar-GT

Färdigmixade GT får man ofta på flyget. Vi har testat ett par här på gingrogg, men det är i bästa fall ett substitut i brist på den riktiga varan. De flesta smakar syntetiskt.

Men det sker innovation även i den här sektorn, vilket inte är så underligt. Det är mycket högre vinst på sockervatten än på sprit. Literpriset på en premiumtonic ligger på 65 kr till 100 kr (Fentimans), jämfört med Schweppes Indian Tonic som kostar 25 kr litern. En fultonic går att få på Willys för nio spänn litern.

Skånska spritfabrikens G-Gin and Tonic Premium och Gordons Non-Alcoholic Gin and Tonic är två nya alkoholfria GT med höga ambitioner, som passar bra nu i vita januari. Båda sorterna är betydligt mindre sötade än Schweppes.

G-Gin and Tonic Premium innehåller G-Gin Premiums kryddor enbär, svartpeppar och kardemumma, som sedan har blandats med deras Tonic Water Premium. Den har en trevlig beska från kininet, med mycket smak av citron och grapefrukt.
275 ml
0,0 %
25 kr

Gordons Non-Alcoholic smakar enbär och lime. Den innehåller också lite Gordon’s London Dry, som adderas för att produkten ska påminna om en riktig GT.
250 ml
0,5%
25 kr

Man ska inte förvänta sig en GT. Men de är alkoholfria mycket mer spännande alternativ än den alltför vanliga Ramlösan, apelsinjuicen eller saftcidern som bilförare tvingas stå ut med på kalas.