Välj en sida

Generous Gin

Jag har smuttat ett bra tag på den här ginen, men jag blir inte riktigt klok på den. Det första intrycket är tvål. Fast på ett positivt sätt, typ nytvättade handdukar. Det tog ett litet tag innan jag kom på att det är jasmin. Sen finns det enbär och citrus i doften. Eftersmaken är både aromatisk och bärig med enbär, peppar och apelsin, och något obestämbart fruktigt. Det är minst sagt en udda kombo.

Generous Gin är en designergin från Ôdevie Creativ Spirits, som ligger i La Rochefoucauld i Cognac, Frankrike. Det är hopplöst att få tag i någon vettig info om produkten och företaget, mer än att företaget startades 2008 och att ginen som lanserades 2015 är ”inspirerad av edens lustgård” och att flaskan är inspirerad av en drinkshaker. Ôdevie Creativ Spirits tillverkar och säljer även designerromen Beach House Spiced Rum och den okryddade Arcane Rum från Mauritius.

Smaksättningen i Generous Gin är något oklar, men det verkar som om den innehåller enbär, rosépeppar, ”peppar” (Jag har hittat en notering om att det ska finnas både svartpeppar och vitpeppar) lime, citron, blodapelsin, fläderbär och ”röda bär”.

Generous Gin känns lite som när man experimenterar i köket. ”Om jag tar två goda saker och kombinerar det blir bergis dubbelt så gott!” Sockerkaka är gott och kaviar är gott, men tillsammans är det inte en optimal smakkombination. Samma sak med jasmin och blodapelsin. Det är mer intressant, än bra. Inget att dricka rent.

Det gör att Generous Gin blir svårgroggad. Den funkade inte till en draja. Jag provade Fever Tree, Britvic, Fentiman’s, men den bästa var Schweppes Pink Pepper Tonic Water för att göra en GT. Pink Pepper Tonic är lite åt Schweppes Russian-hållet. Rosépepparen i tonicen lyfte ginen.

Minuspoäng för usel info om företaget och produkterna, pluspoäng för experimentviljan även om resultatet är knasigt.

44%
Inköpt taxfree i Prag. Ett helrör för 300 spänn.

Betyg: VG