Välj en sida

In Flames Gin No 13 Batch #2  

I somras släpptes In Flames Gin No 13 Batch #1 från Brand For Fans. Det var en gin smaksatt med bland annat rosépeppar och lime och smaken togs fram av sångaren i In Flames Anders Fridén tillsammans med Patrick Holmqvist Nils Oscar Bryggeri & Bränneri i Nyköping, och sålde slut på ett par dagar. Patrick är känd för att göra öl och sprit av riktigt bra och hög kvalitet, och detta är inte något undantag. Dessvärre har jag nåtts av beskedet att Nils Oscar lägger ner sin sprittillverkning för att renodla sitt sortiment på enbart öl, vilket är riktigt tråkigt eftersom de har stått för bra spritprodukter på den svenska marknaden under 18 år.  Så Batch #2 kan vara en av de sista produkterna från dem och de slutar i alla fall med flaggan i topp.

Batch #2 är framtagen av Patrick tillsammans med Björn Gelotte från In Flames och denna gång har de smaksatt ginen med bland annat fläder och gurka. Gurka kan tyckas vara en krydda som är lite klen och vattning, men här har vi en mix av smakerna som ger ginet en elegans och lätthet som är fantastiskt balanserad och god.

Dofterna är rena och snygga med gurka och fläder som rullar upp i näsan och när man smakar den ren så är den så len och fin att man inte vill blanda ut den med något. Provade att dricka den ren med en isbit och några skivor gurka och det var fulländat. Såg senare att de själva förslår att dricka den ren med lite lime, vilket jag självklart måste prova. När jag sedan blandat en grogg med tonic på den med skivad gurka i så blev den nästan för snäll. Den är för snygg för en grogg men det fungerar självklart, även om det är synd på en så bra produkt.

Jag beställde en flaska till när jag skrev detta inlägg och mitt förslag är att ni gör det samma innan den tar slut.

Köpt på Systembolaget.
In Flames No 13 – Art nr 78323   559 Sek för 70 cl

Betyg: MVG med guldstjärna

/Jonas H

In Flames No 13
In Flames No 13
In Flames No 13