Välj en sida

Larios Ginebra

Charterresornas gin nummer ett. Spanien konsumerar mest gin per capita i världen. Och Larios, ägt av japanska Beam Santory, är världens tredje bäst säljande ginmärke, efter Ginebra San Miguel (spanskt) och Gordons (engelskt).

Jorå. Det är definitivt ingen fulgin, utan en helt ok standardgin. Det finns enbär, koriander, kanel och skotsk apelsinmarmelad (pomerans) i doften. Aningen söt (finkeloljan) och mycket citrus, som verkar vara Larios grej. Den är betydligt enklare och inte lika mjuk och komplex som Larios premiummärke 12, men en helt ok standardgin som drinkbas. Funkar inte till en draja, men utmärkt för en GT och en Gimlet.

Petflaska. Ja, varför inte? Både den nya Absolut Gin och italienska Biostilla gin levereras i petflaska. €9 för en liter på taxfree på flygplatsen i Madrid.

1866 startardes the Jiménez & Lamothe Company i Málaga, Spanien. Bolaget var specialiserat på att destillera och förädla vin och vindestillat. Det köptes 1916 av Jose Aurelio, tredje markis av Larios, som ändrade namnet till dagens Larios.

Betyg: G