Välj en sida

Platinum Gin Rosé Strawberry

Spanska Tavasa Destilerias i Toledo har sen tidigare fyra sorters gin i sitt utbud. (Som inte finns på Systembolaget.) Tavasa är ett av de större vin- och spritproducenterna i Spanien. Spanien är det land som producerar mest gin i världen. Det gör också att konkurrensen är hård och att tillverkarna försöker profilera sig med nya produkter, som ex vis 5th Gin Fire från Modesto Solero i Barcelona eller Tavasas London Dry Gin Platinum TV med bladsilverflagor. Tavasas tillverkar för övrigt ingen egen gin, utan licenstillverkar den i London.

Tavasa Destilerias har nu satsat på ett ”roségin” i sin portfölj. Det är inte samma sak som pink gin. Den senare varianten är i original gin blandad med Angostura, en ”drink” som uppfanns av sjömän i brittiska flottan på 1800-talet som ett botemedel mot sjösjuka.

Platinum Gin Rosé Strawberry är ingen gin. Det är en ginbaserad drinkingrediens till fruktcocktails. Den är smaksatt med bland annat jordgubbar, blodgrapefrukt och hallon, men jag betvivlar att det är riktig frukt. Doften är syntetisk och påminner om billig isglass. I smaken finns vingummi, men också sötlakrits.

Betyget blir efter dryckens förmåga att fungera att dricka rent (Nej!!) och i traditionella gindrinkar som GT (nja, det krävs en tonic baserad på frukt ex vis Schweppes Pink Pepper eller Ekobryggeriets Nordic Tonic Rhubarb), Negroni (tja…), Gin Fizz, (Nix), Gimlet (Nope), Dry Martini (Uäck!).

Till söta paraplydrinkar vid poolen funkar Platinum Gin Rosé Strawberry säkert utmärkt, men det är ingen gin.

269 kr på Systembolaget
700 ml
40%

Betyg: U