Välj en sida

Den 1 Mars släpps Plymouth Sloe Gin på Systembolagets ordinarie sortiment, det viss säga att den ska finnas på ett okänt antal butiker i Sverige per automatik. Dock finns det olika segment som den kan gått in på och utifrån det bestäms hur många butiker den kommer i.

Pernod Ricard Sweden AB Chivas Brothers Gin

Plymouth Sloe Gin - Pilsner.nu

Den har en alkoholhalt på 26 % och är mörkt röd i sin färg. Doften är nyanserad med en kryddig doft med inslag av slånbär, enbär, koriander och kanel. Den är kryddad med slånbär, enbär, korianderfrön, apelsinskal, citronskal, grön kardemumma, angelikarot och violrot. Artikelnummer är 351.

Hamnstaden Plymouth var under Storbritanniens år som upptäckarnation känd som ”City of Discovery” (ungefär ”upptäckternas stad” på svenska). Härifrån har många kända upptäcktsresande seglat, exempelvis Sir Walter Raleigh (deltog i kolonisationen av Nordamerika) och Sir Francis Drake (först med att föra befäl över en fullständig världsomsegling). Baren hs Plumouth Gin, ”The Refectory”, sägs vara platsen där the Pilgrim Fathers, under ledning av kapten Christopher Jones, samlades innan avseglingen från Gamle världen mot den Nya världen med skeppet Mayflower år 1620.

Att smaksätta gin med frukt och bär har en lång tradition, speciellt i sydvästra England. Mest populärt var det att använda slånbär, och drycken kallas då sloe gin. Denna gin är framställd enligt destilleriets recept från 1883 då man lät slånbär dra i gin och sedan tillsatte socker.

Plymouth Gin grundades 1793, och är idag det enda gindestilleri som finns kvar i Plymouth. Destilleriet är det äldsta destilleri i England som ännu är i drift, och ägs numera av Chival Brothers Till destilleringen används det mjuka vattnet från Dartmoor. Master Distiller är Sean Harrison.

Levererad av Pernod Ricard Sweden AB

All info från leverantören/Systembolaget

 

/Jonas H