Välj en sida

Roslags Gin

Det tog mig ett bra tag att komma underfund med den här. Den påminde om en annan gin jag provat, och så kom jag på det: Le Gin. Den har samma doft av råsprit och ogenomtänkt kryddblandning. Det senare lider för övrigt rätt många nya ginsorter av.
Roslags Gin Eko är smaksatt med klassiska ginkryddor som enbär, koriander, blodgrapefrukt och rosenblad (nåja), och lokala grejer som rönnbär. Men bara för att örter och bär växer lokalt, behöver det inte betyda ett en blandning av allting funkar att krydda gin med. Rönnbär är en utmärkt snapskrydda, men kombinationen med ros är inte optimal, för att uttrycka sig milt.
Roslags Gin spretar åt olika håll och råspriten går inte att dölja med smaksättningen. Den är svår till omöjlig att dricka rent. Det krävs en kraftig tonic för att få den att funka i en GT, ex vis Upsala Tonic Syrup som någorlunda kunde matcha den. Roslags Gin är rätt ok i en Gimlet och den går att ha i en Negroni. Men efter lite mixtrande med groggvirken och allt mer udda gindrinkar, insåg jag att det allt handlade om att dölja doften av finkel.
Den får en halv extrapoäng för att smaksättningen trots allt känns spännande och klarar sig till G-, men inte mer.

399 kr på Systembolaget
70 cl
42%

Betyg: G-